4. maaliskuuta 2013

#14

Pakko tehdä vielä toinen postaus tälle päivälle :)

Ensinnäkin siksi, että kokonainen aluevalmennusvideo on nyt latautunut:
(HD on suositeltava)


Ja toiseksi siksi, että ponit olivat molemmat aivan ihania, kun tuossa kentällä mennä porskuttelin :)
Lunta on kentällä ihan kiitettävästi, mutta eipä tuo menoa juuri haitannut. Paksu pääsi ihan perustreeniin, ei mitään kummempia kiekuroita tai muutakaan erikoista ohjelmaa, vaan ratsastelin vain askellajit läpi ja pidin huolen, että herra kantaa itse itsensä ja hyväksyy kuolaintuntuman.  Ja pienessä päässä pohdin, että ehkä voisin alkaa tällä herralla panostaa kouluratsastukseen. Jos vaikka muutaman  helpon A:n pääsisi jossain vaiheessa starttaamaan, se olisi ihan superia! Ne on nyt tavoitteeni Pikason kanssa.

Milla oli myös erittäin, erittäin hyvä! No, sehän nyt on usein, joten tämä ei liene mikään uutinen ;)
Harjoittelin hieman ihan perusasioita, jotka ovat olleet mammalle hankalia. Kuten tämä ravista seis + peruutus -harjoitus. Tämä todella vaati pientä treeniä vuoden aikana. Alla kuva peruutuksesta aika tarkalleen vuosi sitten:
Kurtna 2O12 © Tapio Karhu
Nyt ne sujuivat ERITTÄIN hyvin. Mamma pysyi ihan rentona, peruutti suoraan, seisoi paikallaan, pysähtyi suoraan ravista (kuitenkin pehmeästi) jnejnejne. Täydellistä jopa!
Tämän lisäksi myös perus laukannostot. Niissä ongelmana oli ennen se, että JOKA IKINEN KERTA mamma heitti pään ylös, selän alas ja lähti pinkomaan. Nykyään, kuten tänäänkin, laukka nousee kuitenkin lähes aina rennosti ja ongelmitta. Vasen laukka on hieman oikeaa hankalampi, mutta kyllä sekin sujuu :)
Otin molempiin suuntiin myös varmuuden vuoksi yhdet vastalaukkakaarteet, joita pitää tulevissa kisoissa esittää. Nämäkin sujuivat ongelmitta.
Olin jo täysin tyytyväinen tammaan ja lopettamassa treeniä, kun yhtäkkiä muistin, että pitää myös treenata tätä ravi-muutama askel käyntiä-ravi -harjoitusta! Ja kyllä kannatti. Tämä on aika varmasti kisoissakin meidän "heikko lenkkimme", kun ei millään meinaa täti kävellä rauhassa. Se nyt on muutenkin perus ongelma, että käynti tuppaa turhan usein olemaan liian kiireistä. Tätä lähdetään nyt työstämään, joten kyllä se sieltä vielä alkaa sujua! Nytkin lopussa sujui jo suht hyvin ja käynti pysyi rauhallisena.

Näillä eväillä jatketaan!

2 kommenttia:

Wihii, kommentti :3