15. tammikuuta 2013

#7

"Kirjotat liia vähä" 
-Oh no, are you sure, sir?

Aloitan pahimmasta: Kuorma-auton inssi torstaina... Olisi jotenkin pakko päästä läpi, sillä 19. päivähän laki muuttuu, eikä C-korttia saa ajaa alle 21-vuotiaana. Paineita, much.

Kirjotukset häämöttää edessä (matikka, äidinkieli, ruotsi ja pari reaalia). Stressaa kyllä jonnin verran liikaa, vaikka lukea aloin jo aikaa sitten. Tavoitteet äidinkielessä ja matikassa etenkin ovat korkealla, niihin pyritään!   Teetä ja sympatiaa, niitä tarvitaan. (Vaikka tee onkin pahaa.)

Poniasioissa on suuria suunnitelmia. Suunnitelmien määräkin on aika suuri, sillä kaikessa tuntuu olevan monta muuttujaa. x + y + z / (a+b+c) = R. Niin paljon muuttuvia osia, että ihan itseäni hirvittää. Meneekö vai jääkö? Pääsenkö opiskelemaan? Jos, niin kuinka kauas? Tuleeko vai eikö tule? 1, 2, 3 vai 4?

Eli lyhyesti: STRESSAAVAA aikaa tämä. Onneksi itsellä ei ole ollut tapana stressata asioista, en oikeastaan edes osaa stressata kunnolla. Jännitän toki tuota inssiä aivan hullun lailla, mutta en kyllä tätä olotilaa stressiksi laskisi. Ja jännittää myös joka päivä se, että joudun ajelemaan ympäriinsä. En nauti siitä, en sitten yhtään. Pelkään jokaista hiton metriä, jonka auto liikkuu johonkin suuntaan. Ja vielä tuo liukkaus... Ei, ei, ei, ei, ei, ei...
Tänään vielä satoi lunta tuohon jään päälle. Inte kiva!

Viikonloppuna oli taas aluekenttävalmennukset Ypäjällä. Lauantaina rataesteitä ja sunnuntaina maastoesteitä.
Alkuun "taisteltiin" kauan ravipuomeilla/puolikavaleteillamitälie. Pikaso hoitaa tällaiset asiat leikiten, se nyt on oikea kone puomityöskentelyssä. Millasta en voi sanoa samaa. Esteet hoituu ongelmitta, mutta nuo puomit saavat ponin keskittymisen kyllä herpaantumaan täysin. Eikö homman periaatteessa pitäisi mennä toisinpäin?
Toki puomi-/kavalettityöskentely on parantunut tässä ajan kuluessa, mutta vielä olisi PALJON parannettavaa. En vaan osaa ratsastaa oikein, kun en millään saa mammaa rentoutumaan ja miettimään askeliaan puomeilla. Silmät vain pyörivät päässä ja jalat heiluvat minne sattuu, kun mamman eteen isketään puomitehtävä. Noloa jopa :) No mutta ei siinä, lisää reeniä!

Rataesteosuus lauantaina sujui ihan mallikkaasti, M oli kovin rennon tuntunen sitten esteillä koko ajan. Ei kiukuttelua, ei huonoja lähestymisiä, ei mitään.
P taas pisti ihan oman härdellin pystyyn. Tai no, yritti. Kyllä oli hevosella hauskaa! :D
"AI TÄÄLLÄ ON MAASTOESTEITÄ, NYT MEIKÄPOIKA JUAKSEE NIIN, ETTÄ HIEKKA PÖLLYÄÄ! ALTA POIS!" - Nämä taisivat olla ainoat asiat, mitkä ponin päässä liikkuivat.
Muutaman pienen poniratsastajaotteen jälkeen homma kuitenkin alkoi luistaa. Tai ei sillä, P oli koko lauantain muuten oikein hyvä, mutta tosiaan oli alkuun hieman pitelemisongelmia. Ei se käsistä lähde, ei, mutta tiedättekö sen tunteen, kun mammutti on saanut jalkoihinsa rullaluistimet ja tahtoisi viilettää niillä alas mäkeä, kun itse roikutte sarvissa ja koitatte saada mammutin kävelemään vihellellen toiseen suuntaan? Niin...


Milla taas oli sunnuntainakin IHAN SUPER! Mamma oli kuin jalkojeni jatke, teki _kaiken_, mitä pyysin. Eli taas jos (tai siis kun) on mokia/rumaa menoa, voitte aivan täydellä sydämellä syyttää satulassa istuvaa tyttöä. Poni teki kaikkensa ja enemmänkin.

Itellä on, tietysti, vielä paljonpaljonpaljon parannettavaa. Asento, istunta, apujen käyttö... Eli ratsastus? Sitä pyritään tässä koko ajan parantamaan, ehkä siitä vielä joku päivä tulee siedettävää ;) Olen tässä katsellut videoitani monen monta kertaa läpi ja analysoinut pienillä (mutta niin toimivilla) aivoillani omaa ratsastustani. Välillä jopa hymyilin "Hei, oon oppinut jotain!" ja välillä taas oli pakko peittää kasvot käsiini "Voi ei... Oonko tuo minä? En kestä".

En tykkää yhtään katsoa omaa menoani videolta, hirveän näköistä. Enkä silti osaa tietenkään TSIPTSUIP sukkelaan muuttaa omaa ratsastustani kertaheitolla. Könötän kuin siipensä menettänyt kana auton konepellillä... Phyh! Mutta olen suht varma, että kyllä tää tästä lutviutuu!

Sepä se, tässä mun _pikainen_ postaus :3 Hups.

Videot vielä perään. Oma arvosana: Kehityskelpoista.
Piksun videosta en sano mitään. Taitaa olla kuski jo vähän... Poikki.

Edit: Ei kiasus tää könötys M:n videossa. ÄÄ!

2 kommenttia:

  1. Huhhuh sain just ja just luettuu sun postauksen loppuun ku räkätin vedet silmissä tolle mammuttivertaukselle xD. On mun pelastus ettet sä kirjota tänne ihan joka päivä, nimittäin oisin jo aikoja sitten kuollu nauruun :D. Ihan mahtava kirjotustyyli ja ei ratsastuskaan hassummalta näyttänyt! :)
    P.S. Jee näin meiät Millan videolla! R oli söpö :3

    VastaaPoista
  2. Ihania nää sun postaukset! :D Ja Piksuhan meni hienosti, wauu!

    VastaaPoista

Wihii, kommentti :3