19. huhtikuuta 2013

#16

Aaaah, kevät! Vihdoin se on täällä!
Ihan tässä muutaman päivän aikana kotikentästäkin on tullut sellainen, että siinä voi jo aivan huoletta ratsastaa. Talvellahan olin ratsastanut itselleni vain ympyräuran, enkä siis päässyt muuta osaa kentästä juuri käyttämään. Nyt olen sitten päivittäin käynyt pomppimassa kentällä ihan omin jaloin ja toteamassa tilanteen. Voi että sitä riemua, kun vihdoin huomaa, että NYT tässä voi jo ratsastaa! Ensimmäisinä päivinä kenttä oli aika mutainen. Joistain kohdilta aivan jäässä, toisilta taas aivan mutavelliä. Missä kompromissi? Nooh, kyllä selvittiin, kun vähän poukkoiltiin ja kurvailtiin niin, että jalat osuivat suht kuivalle ja sulalle alueelle.
Keskiviikkona tulin siihen tulokseen, että kenttä oli tarpeeksi hyvässä kunnossa toisesta päädystä, että sinne voisi jo esteen rakentaa. Pikasolla kun oli hypyistä taukoa jo kolmisen viikkoa ja Millalla noin kuukausi. Eli ihan pientä estettä vain hypättiin, jotta saataisiin taas jonkinlainen tuntuma siihenkin touhuun. Pikaso näytti ihan parhaita puoliaan koko ajan, vaikken vaivautunut edes estesuitsia kuolaimineen laittamaan, vaan mennä porhallettiin ihan vain koulusuitsissa.
Verrytellessä P oli äärettömän hyvin kuulolla, vaikka alussa jo tajusikin, että "Heeei! Tuolla on este! Tänään hypätään!". Askeleet olivat rennot ja joustavat, asetukset ja taivutukset sujuivat hyvin ja esteen ylittäminen oli lasten leikkiä. Kaikki sujui kerrassaan mahtavasti.
Milla on taas noina kuravellipäivinä ollut oikea diivojen kuningatar. Ihan siis HIRRRRRVEETÄ, jos kuraa roiskahtaa mahaan, voitteko kuvitella? Nyt kun näki esteen kentän laidalla, ei enää elettäkään, että jokin harmittaisi tai masuun voisi jossain välissä roiskahtaa kuraa. Niinpä niin, nyt oli kivaa tiedossa, eihän silloin mikään pikkuseikka voi ärsyttää.
Millakin oli jo verryttelyssä äärettömän kivantuntuinen. Ja estekin sujui myös tältä ponilta hienosti.
Molemmilla siis äärettömän hyvä päivä! Hmm, kädet ovat taas päässeet näemmä levahtamaan, ups!
Mamman maha sen kuin suurenee

Tänään, perjantaina 19.4.2O13, ratsastelin molemmat tuossa kentällä läpi. Mutta nyt on pakko todeta, että ei herrankiesus mikä myrsky! Hevosetkin olivat vähän nyrpellään, kun tuuli meinasi viedä koko porukan mennessään. Ilmeistä oikein paistoi tyytyväisyys, kun nappasin ne sisälle.
Ennen ratsastusta otin itseäni oikein niskasta kiinni ja kiersin molemmilta hokit pois. Turhaa nyt enää on niillä lattiaa kuluttaa, kun ei enää jäätäkään missään ole. Ei ainakaan niin, etteikö sitä voisi kiertää. 

Ratsastaessa molemmat olivat kyllä ihan rentoja, mitä kyllä vähän ihmettelin, kun tarhassa oli ollut hieman meno päällä. Mutta tosiaan, ratsastaessa kaikki sujui hyvin. Vaikka olinkin hieman pahalla päällä etukäteen, kun onnistuin lyömään itseäni sillä laitteella, jolla hokkeja kierretään (sana unohtui) nenään aika kipeästi kun olin Piksun viimeisen jalan kimpussa. Tohelo, kömpelö, tampio minä. No mutta joo, ponit kuitenkin pelastivat päivän :) Tein molemmilla vähän vastalaukkatreeniä.
Pikasolla tein ihan perus täyskaarros + puolikas ympyrä vastalaukkaa -> ravia -treeniä. Tämän sujuessa jo vähän liiankin hyvin jatkoin sitten tekemällä pari kokonaista ympyrää vastalaukassa. Ja juu, Piksu oli NIIIN polleena, kun huomasi osaavansa tämän homman. Ei yhden ainoaa rikkoa / muuta kommervenkkiä.

Millalla tein taas kahdeksikkoa laukassa, eli toinen puoli myötälaukkaa, toinen vastalaukkaa. Tämä sujui myös oikeaan suuntaan äärettömän hyvin. Vasempaan meni hetki totutella, kun pariin kertaan tuli rikkoja. Huomasin sitten itse roikkuvani aivan toisella kyljellä. Suoristin siis vain itseni ja kokeilin uudestaan - johan alkoi homma toimia! Voi poni raukkaa, kun joutuu tekemään vaikka mitä, vaikkei ratsastaja osaa edes suorassa istua :D Mutta tosiaan, suoristuksen jälkeen vastalaukat molempiin suuntiin onnistuivat hyvin ja saatiin asetuskin ongelmitta sisälle. Jipii!
Väliin treenasin vielä pari laukanvaihtoa, koska halusin, että Milla tekee mitä käsketään, eikä sitä, mitä olettaa ratsastajan haluavan. Hämmennyin, kun suostui vaihtamaan helposti, vaikka oltiinkin treenattu vastalaukkoja juuri. Ja sen jälkeen hämmennyin uudestaan, kun vastalaukat sujuivat taas, kun niihin palattiin. Ihan positiivista kai, kun molempien hevosten kanssa sain hämmentyä, kun kaikki sujuikin niin HYVIN?

Superponit ‹3

Omonmonmomnomnonmomn

Haluaisiko joku kertoa minulle, miksi M AINA pistää ruokansa ensin tuohon  karsinan laidan päälle ja syö ne vasta siitä? Tai no, ei se kaikelle ruualle niin tee, mutta osa pitää ensin nostaa tuohon. Ei se nyt mitenkään häiritse, mutta vähän tulee sottaista jälkeä :D

P ja Hunni tässä kovasti keskustelevat siitä, kenellä on oikeus leikkiä pallolla

"Mun"

2 kommenttia:

Wihii, kommentti :3